Mersin Valisi Atilla Toros’un ev sahipliğinde gerçekleştirilen imza töreni, eğitim camiası ve Mutlular için büyük bir heyecana sahne oldu. Hayırsever iş insanları Yücel Tekin ve Ali Tekin tarafından Mut ilçesi Yazalanı Mahallesi'nde inşa edilecek olan okul, bölgedeki eğitim kalitesini önemli ölçüde artırmayı hedefliyor.
Törende konuşan Vali Atilla Toros, hayırseverlere şükranlarını sundu. Vali Toros, "Hayırsever hemşehrilerimiz Yücel Tekin ve Ali Tekin’e bugüne kadar yaptıkları tüm hayır çalışmaları için teşekkür ediyorum. Bu anlamlı bağışın, ilimizdeki diğer iş insanlarımıza da örnek teşkil etmesini temenni ediyorum. İnşa edilecek bu modern 24 derslikli okulun; öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum," ifadelerini kullandı.
24 Derslikli Modern Eğitim YuvasıProtokol kapsamında hayata geçirilecek olan Yücel Tekin Ortaokulu, 24 dersliğiyle yüzlerce öğrenciye çağdaş ve ferah bir eğitim ortamı sunacak. Okulun tamamlanmasıyla birlikte, Mut ilçesinin eğitim altyapısı güçlenecek ve öğrencilerin başarı potansiyeli yükselecek.
Bu büyük yatırım, Mersin Valiliği'nin eğitime verdiği önemi bir kez daha gözler önüne sererken, hayırseverlerin toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket etmesinin en güzel örneklerinden biri oldu.